Thursday, December 29, 2005

Haziq dah 4 bulan

Happy 4month birthday my lovely son!

Tiada sambutan birthday Haziq kali ni sebab Haziq tak sihat. Dia demam selsema. Asyik meragam jer sampai tanak tido malam. Asyik nak berdukung jer dia. Bila letak bawah dia start menangis semula. Ingatkan dia nak manja2 jer sebab bila dukung... dia suke.. siap sengeh2. Rupanya.. bila bawak ke klinik.. Dr ckp.. haziq demam.. perut pun kembung... Alaaa.. siannya anak mama... mama tak tahu dia demam.. terus dapat 6 jenis ubat yang mane setiap satu jenis, haziq kene makan 2.5ml..tapi haziq pandai makan ubat.. tak nangis lansung bila diberi ubat... cume mama rasa bersalah sangat sebab mama tak tahu pun haziq demam sampai laaa bawak kat klinik tuh.. nasib baik demam sket....38"... sorry ek haziq!

Kali ni... ragam Haziq lebih dari ragam dia yang biasa... maybe sebab demam, tu yang lebih ragamnye. Malam selasa tuh.. dia tak tido.. sampai mama ngan let lepak tak larat nak gi keje sebab berjaga malam... huhuhu... pengalaman sungguh.... sebabkan risau, mama ngan let bawak haziq ke emergency room putrajaya sebab takutkan anything happen jadi kat haziq... tapi bila bila Dr check dia... dia leh sengeh2 plak ngan Dr. Dr ckp paru2 sume ok.. Alahai... bertuahnye anak mama dah pandai akalkan mama ngan let ekkk....

Now ni.. mama plak yang dah demam... let pun dah start sakit tekak... akakaka... semua dah jangkit ngan haziq.. tapi haziq nampak makin sihat... mama dah lomor hidung haziq ngan kunyit... abis kuning2 idung haziq... selsema pun dah makin kering... tapi apakan daya.. mama banyak keje kat office...so tak leh nak amik cuti lagi... terpaksa laa let dapatkan bantuan kemanusiaan dari tok mak untuk jaga haziq. Haziq suke laaa atok dia ada... sian tok mak kene jaga haziq plak...

Apa pun sayang.. mama ngan let doakan haziq cepat sembuh.. jangan meragam ye nak.. lenkali.. tanak laaa main tengah2 malam... malam kene tido... nak gurau.. siang2...hehehe.... jadi anak yang baik ye haziq... mama ngan let sayang sangat kat haziq.

*haziq dah 6kg dan start makan

No comments: